Prichádza najväčšia rekonštrukcia Steel Arény od jej vzniku

Aký by to bol Reštart športu v Košiciach bez Steel Arény? Rekonštrukcia domovského stánku košického hokeja napreduje podľa nastaveného harmonogramu a práce sú hotové na viac ako 60 percent. Vďaka našej aktivite a skvelej spolupráci s Fondom na podporu športu bude navyše väčšina z takmer šesť miliónovej investície financovaná z externých zdrojov. Takto vyzerajú výsledky, za ktoré sa môžeme postaviť

HALA, AKÚ SI KOŠICE ZASLÚŽIA

Stánok našich hokejistov prejde dôležitými renováciami, vrátane montáže najmodernejších technológií na chladenie ľadu a výmeny osvetlenia. Vďaka tomu sa stane výrazne energeticky efektívnejšou a úspornejšou. Očakávaná úspora na elektrickej energii je na úrovni 35 percent. Zároveň opravujeme zatekajúcu strechu, vynovujeme zázemie pre hráčov a sociálne zariadenia pre fanúšikov. Modernizáciou prechádza aj susediaca tréningová hala. Som presvedčený o tom, že nová hokejová sezóna už bude pre náš zimný štadión znamenať nový začiatok – modernejší a najmä úspornejší.

VÝSLEDKY ROZHODUJÚ

Všetci sa určite zhodneme na tom, že “Steelka” už modernizáciu potrebovala. Od jej otvorenia v roku 2006 už prešlo takmer 20 rokov a za ten čas zažila svoje. A hoci ekonomická kríza a podfinancovanie samospráv zo strany štátu veľkým investíciám do športovísk neprajú, Košice opäť ťažia z našej aktivity pri získavaní externých zdrojov.

Na práce v hodnote takmer šesť miliónov eur prispeje sumou päť miliónov eur Fond na podporu športu (FNPŠ). Zvyšných niečo vyše 700 tisíc eur poskytne OZ Košická aréna, ktorá Steel arénu prevádzkuje a mesto Košice. Našim partnerom z FNPŠ a Slovenského olympijského a športového výboru patrí obrovská vďaka. Takto má vyzerať príkladná spolupráca, ktorá prináša reálne výsledky pre celé mesto.

Vďaka spolupráci s dôležitými partnermi a efektívnemu získavaniu zdrojov sme zrekonštruovali Starú Jazdiareň, KFA, postavili NTC, zrealizovali najväčšie rekonštrukcie základných a materských škôl v histórii mesta, dokázali po viac než dvoch dekádach postaviť nové, moderné centrum sociálnych služieb v Krásnej a viac než stovku ďalších projektov. Steel Aréna, Národné olympijské centrum či po novom aj 11 nových elektrobusov sú ďalšími príkladmi toho, že sa len rozbiehame.

Vždy budem tvrdiť – “Reči sa hovoria a chlieb sa je.”.  A výsledky sú to, čo rozhoduje o prosperite Košíc.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie