Nový lesopark, športový areál a mesto plné športu, zábavy a kvetov. Košice za sebou majú dôležitý týždeň

Uplynulé dni nášmu mestu priniesli ďalšiu dávku dôležitých výsledkov, ktoré potešia každého Košičana a Košičanku. Otvorili sme nový lesopark, športový areál na sídlisku KVP a po celom meste rozkvitli krásne kvety vďaka kolegom zo Správy mestskej zelene. Naplno pokračuje aj Košické kultúrne a športové leto 2024. Okrem veľkých rozvojových projektov, akými sú rekonštrukcia Steel Arény či výstavba NOCKE, je pre mňa dôležité, aby sa magistrát sústredil aj na každodenné spríjemňovanie prostredia a budovanie komunít v celom meste. To sú Košice, aké chceme tvoriť – mesto, odkiaľ sa neodchádza za lepším, ale prichádza za najlepším. Som rád, že sa nám to čoraz viac darí.

NOVÝ LESOPARK A ROZKVITNUTÉ KOŠICE

Od začiatku je našim cieľom spraviť z Košíc krajšie, zelenšie a najmä zdravšie mesto. Som úprimne nadšený, že sa nám teraz podarilo otvoriť krásny nový lesopark. Na ploche 56 hektárov vznikla priamo v meste oáza pokoja a aktívneho oddychu. Nájdete tu päť veľkokapacitných altánkov s piknikovými stolmi, 21 lavičiek a 26 odpadkových košov. Rodičia s deťmi ocenia aj náučný chodník s mobiliárom, ktorý poskytuje informácie o miestnych drevinách, hmyze, hubách či vtákoch.

Tento projekt vzišiel z iniciatívy mestskej časti, ktorá prišla s nápadom, zrevitalizovala tento obrovský priestor a dala ho do užívania všetkým Košičanom. Presne takto to má vyzerať a mesto je pri podobných aktivitách vždy pripravené priložiť ruku k dielu.

 

ĎALŠIE ŠPORTOVISKO HOTOVÉ

Športovisko v areáli ZŠ Starozagorská na KVP už slúži verejnosti. Nevyužívaný priestor pri škole sme pretvorili na moderný športový areál. Vznikol atletický ovál, ihrisko pre malý futbal, doskočisko a ďalšie prvky športovej infraštruktúry.

Vynovený areál sa stane spádovým športoviskom pre viacero škôl. Dopoludnia bude slúžiť na vyučovanie telesnej najmä žiakom základnej školy, popoludní ho budú môcť využívať športové kluby a široká verejnosť. Náš reštart športovej infraštruktúry pokračuje v plnom prúde. Od začiatku bol okrem veľkých športových projektov, akými sú Stará Jazdiareň, NTC, KFA a teraz aj Steel Aréna a NOCKE, najmä o mládeži a rozvíjaní potenciálu našich talentov.

Areál okrem atletického oválu a ihriska pre malý futbal, ktoré je prvým certifikovaným ihriskom pre malý futbal na Slovensku, ponúka aj ďalšie plochy pre rôzne športové využitie. Veľká vďaka patrí Fondu na podporu športu, ktorý sa dvoma tretinami podieľal na financovaní projektu. Pre mňa je dôležité, že okrem školy bude môcť tento areál využívať aj široká verejnosť.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie