Košická športová infraštruktúra napreduje míľovými krokmi

To, čo sa nám v Košiciach podarilo spraviť pre šport za posledných 5 rokov, inde na Slovensku nedokázali za 25. Naše výsledky už vidia a oceňujú športovci, odborníci a partneri nielen doma, ale aj v zahraničí. Stará Jazdiareň, NTC, KFA, Steel Aréna či rýchlo napredujúce NOCKE sú len najjasnejšie príklady toho, ako sa dá rozvíjať športová infraštruktúra aj v týchto náročných časoch. Návrat slovenskej futbalovej reprezentácie späť do Košíc po dlhých 26 rokoch, je pre mňa symbolom novej éry Košického športu. Éry, v ktorej majú košické deti možnosti naplno rozvíjať svoj talent, v ktorej majú Košičanky a Košičania možnosť zdravo sa hýbať a v ktorej metropola východu láka čoraz prestížnejšie športové podujatia. 

KFA ZAŽIJE NÁVRAT REPRE

Posledný zápas odohrali slovenskí futbalisti v Košiciach pred 26 rokmi proti Azerbajdžanu. Dnes, na novej, modernej KFA sa sem naša reprezentácia opäť vráti, symbolicky znovu proti Azerbajdžanu. Repre prichádza po AS Rím, Viktorii Plzeň a Betise Sevilla a ja sa veľmi teším, aké zápasy a udalosti prinesie na náš futbalový stánok budúcnosť.

KFA je pripravená. Spĺňa najprísnejšie parametre UEFA 4 a ja som presvedčený, že nás na nej čakajú nezabudnuteľné momenty. Príďte si vychutnať ten najbližší. V nedeľu 8. septembra o 18:00 vás všetkých pozývam fandiť našim chlapcom.

360 000 EUR PRE KOŠICKÉ ŠPORTOVÉ KLUBY

Kľúčovou súčasťou našej vízie športu v Košiciach je aj podpora miestnych klubov. Preto je minulotýždňové rozhodnutie mestského zastupiteľstva o poskytnutí dotácií vo výške 360 000  pre košické športové kluby a združenia veľmi dôležitou správou. Za hlasovali všetci prítomní poslanci a ja im aj touto cestou ďakujem.

Tieto finančné prostriedky budú rozdelené medzi 84 športových klubov a záujmových a občianskych združení, ktoré sa aktívne podieľajú na rozvoji športu v našom meste. Aj vďaka tomu, že sme úspešní v rôznych výzvach, môžeme do športu každý rok investovať milióny eur. Vďaka tomu sme špeciálne pre mládež mohli otvoriť športovú halu na Želiarskej ulici, školské športové areály na Starozagorskej, Janigovej a v Parku Mládeže. Už onedlho sa môžeme tešiť na mládežnícke zápasy na novom futbalovom ihrisku na Požiarnickej ulici.

Košický šport je na vzostupe a my chceme, aby v ňom pokračoval. Preto budeme ďalej prinášať výsledky, ktoré jeho rozvoj zabezpečia. Košice si to zaslúžia

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie