Riešením sú výsledky

Na Slovensku je blbá nálada. Všetci vidíme, ako sa vyhrocuje verejná debata, ako sa riešia zástupné témy, ako štát zlyháva v základných oblastiach na čele so zdravotníctvom a bezpečnosťou. Ako primátor však vidím aj niečo iné. Vidím, ako sa môžu košické deti lepšie realizovať po tom, čo sme investovali historicky najviac peňazí do revitalizácií ich tried, jedální a športovísk. Vidím, akú pozitívnu emóciu dokáže vytvoriť príjemný večer s priateľmi na Hlavnej, keď do toho hrá vynovená Spievajúca fontána. Ako zlepší náladu to, že človek môže končene ísť na futbal na štadión, kde sa cíti dobre a má služby, ktoré sú v iných krajinách dávno samozrejmosťou. Netvrdím, že som našiel nejaký zázračný liek na všetky problémy spoločnosti. Viem však, že doručovanie výsledkov pre ľudí pomáha. Je na čase, aby si to uvedomili aj “tí hore.” 

JE TO MAKAČKA. ALE VÝSLEDKY STOJA ZA TO.

Pamätám si na rok 2018, kedy som prvýkrát prišiel na magistrát. Po minulom vedení som namiesto pripravených projektov našiel prázdne šuplíky. Veľmi rýchlo som si ale uvedomil, že hnev ani neustále vyhováranie sa na tých predo mnou nikomu a ničomu nepomôže. S mojím skvelým tímom sme preto hneď začali zháňať zdroje, nadväzovať partnerstvá a najmä tvrdo a systematicky makať.

Dnes máme v Košiciach nový futbalový štadión, špičkové tenisové centrum, prvé novopostavené zariadenie sociálnych služieb po dlhých 20 rokoch. Rekonštrukciou za posledné roky prešla každá základná škola v meste. Po celých Košiciach vznikli nové športoviská, opravili sme dlho zanedbávané symboly Košíc, vrátane Spievajúcej fontány, plávajúcej fontány, Verejného cintorína či Dolnej Brány. Reálne výsledky, ktoré pomáhajú skutočným ľuďom, Košičankám a Košičanom.

MENEJ POLITIKÁRČENIA, VIAC RIEŠENÍ

Ako prvý priznám, že v začiatkoch som sa neraz púšťal aj do sporov, do ktorých som nemusel. Na vlastnej skúsenosti teda viem, že čím skôr hádky ustúpia hľadaniu rešení a doručovaniu výsledkov, tým lepšie pre každého.

Dôkazom sú výsledky, ktoré sa v Košiciach už podarili, no aj projekty, ktoré máme rozbehnuté a naplánované. Budúci rok príde najmodernejší plavecký komplex na Slovensku, napredujeme v dotiahnutí teplovodu z Ďurkova a hľadáme spôsoby, ako čo najlepšie využiť príchod Volva.

Dôvera, že politici dokážu robiť pre ľudí a nádej, že štát posunú vpred – to dnes chýba vo “veľkej politike.” Množstvo miest a obcí po celom Slovensku však ukazuje, že sa to dá. Riešením sú výsledky.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie