Darí sa nám budovať Košice a nemíňať svoje peniaze

Vyše 33 miliónov eur. Toľko sa nám podarilo za posledných päť rokov získať z rôznych externých zdrojov na vybudovanie a rekonštrukciu športovej infraštruktúry v Košiciach. Aj vďaka tomu máme KFA, NTC, Starú jazdiareň, čoskoro aj novučičkú plaváreň ale aj rozsiahle rekonštrukcie ihrísk a telocviční na základných školách. Tento týždeň otvorila svoje brány ďalšia kompletne zrekonštruovaná športová hala na Želiarskej ulici, ktorá bude slúžiť žiakom, športovým klubom aj širokej verejnosti. Výsledky v oblasti športovej infraštruktúry, aké máme v Košiciach, nenájdete nikde inde na Slovensku.

ÚSPECH REŠTARTU ŠPORTU NEMÔŽU SPOCHYBNIŤ ANI NAJVÄČŠÍ NEPRAJNÍCI

Keď si porovnáte stav košického športu a športovej infraštruktúry teraz a pred piatimi rokmi, tak sme v úplne inej galaxii. Vďaka tvrdej práci šikovných ľudí na magistráte, nadväzovaniu dôležitých partnerstiev a správnym rozhodnutiam, dokážeme investovať každý rok do športu v Košiciach milióny eur.

Len v tomto roku bola dokončená Košická futbalová aréna za celkovo 24 miliónov eur. KFA už stihla privítať AS Rím, Betis Sevilla a po dlhých 26 rokoch aj slovenskú reprezentáciu. V polovici mája bolo otvorené nové NTC pre tenis a bedminton, v auguste školský športový areál na Starozagorskej ulici s novým atletickým oválom a ihriskom na malý futbal. V Parku mládeže na Mieri vzniklo skvelé ihrisko pre hokejbal, florbal a basketbal. Začiatkom októbra sa vrátia košickí hokejisti do zrekonštruovanej Steel arény.

V ďalšom priebehu jesene je naplánované otvorenie nového futbalového ihriska v areáli ZŠ Požiarnická ako aj novej atletickej 60-metrovej tartanovovej trojdráhy s pieskovým doskočiskom a multifunkčným ihriskom v areáli ZŠ Janigova. V druhej polovici budúceho roka príde veľká čerešnička na torte v podobe najmodernejšieho plaveckého komplexu na Slovensku – NOCKE.

ŠPORT PRE BUDÚCE GENERÁCIE

Najnovším prírastkom do Reštartu športu v Košiciach je nová školská športová hala na Želiarskej ulici. Keď som ju navštívil naposledy, doslova som sa bál vstúpiť na palubovku. Po jej zbúraní nasledovalo množstvo príprav, projektovanie a zháňanie finančných prostriedkov. Vďaka patrí prezidentovi florbalového zväzu pánovi Kopejtkovi za pomoc pri získaní dotácie v hodnote 1,2 milióna eur z výzvy MIRRI. Dnes tak máme ďalšiu modernú halu pre košické deti, športové kluby aj verejnosť.

Pretože o to nám ide – posúvať košický šport neustále vpred. Aktívne, systematicky a s rozumom. Aby z neho mohli ťažiť vrcholoví športovci, široká verejnosť, no najmä budúce generácie. Rovnako pristupujeme ku všetkým oblastiam verejného života v meste a ja som rád, že postupne čoraz viac prichádzajú výsledky, ktoré to potvrdzujú.

 

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie