Košice sú mestom olympionikov. Vďaka Reštartu športovej infraštruktúry ním budú aj v budúcnosti.

Tohtoročná olympiáda v Paríži má silnú košickú stopu. Anna Karolína Schmiedlová, Zuzana Paňková či Richard Tury, všetko naši Košičania, predviedli vo svojich disciplínach fantastické výkony a celé mesto na nich môže byť právom hrdé. Aby však úspechy košických športovcov pokračovali aj v budúcnosti, musia na to mať naše talenty vhodné podmienky. Preto sme pred niekoľkými rokmi začali s Reštartom športu v Košiciach. Jeho doterajšiími výsledkami sú zrekonštruované telocvične na našich základných školách, nové ihriská pre mládež, nové NTC, vynovená KFA, zrekonštruovaná Stará jazdiareň a čoskoro aj zrevitalizovaná Steel Aréna a najmodernejší plavecký komplex na Slovensku.

NAJLEPŠIE PODMIENKY PRE KOŠICKÉ TALENTY

Posledné desaťročia sme boli svedkami zanedbávania športovej infraštruktúry v Košiciach. Úspechy našich športovcov prichádzali napriek podmienkam, v ktorých trénovali. My sme to zmenili. Reštart športu nie je len frázou, ale reálnym projektom, ktorý už má reálne výsledky. Vďaka dokončeným projektom môžu v najmodernejších podmienkach trénovať futbalisti, tenisti, bedmintonisti, basketbalisti, hádzanári a mnohí iní… Zameriavame sa na školákov aj vrcholových športovcov.

Mojím hlavným cieľom, pre ktorý som sa stal primátorom, bolo a stále je, spraviť z Košíc mesto, odkiaľ sa neodchádza za lepším, ale prichádza za najlepším. A to platí aj pre šport. Postupne sa končia časy, kedy sa museli naši najlepší športovci sťahovať za vhodným zázemím preč. Naopak, postupne začíname lákať top talenty k nám. Vďaka tomu rastie kvalita košických tímov v slovenských súťažiach a sme konkurencieschopnejší na medzinárodnej pôde.

POKRAČUJEME ĎALEJ

Dosiahnuté výsledky v oblasti športovej infraštruktúry sú skvelým odrazovým mostíkom k ďalším projektom. Prebieha dôležitá rekonštrukcia Steel Arény za takmer 6 miliónov eur a na budúci rok sa všetci môžeme tešiť na novučičkú plaváreň olympijských parametrov. A to rozhodne nie je koniec. Komunikujeme s partnermi, zháňame externé zdroje a hľadáme cesty ako ďalej napredovať.

Som si istý, že výsledky, napríklad v podobe špičkových košických olympionikov na olympijských hrách v budúcnosti, sa potom dostavia.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie