Košický maratón bude ešte väčší a lepší

Začíname písať druhú storočnicu Medzinárodného maratónu mieru. Uvedomujem si, čo pre Košice najstarší európsky maratón znamená a aké dôležité je posúvať ho ďalej. Preto už o týždeň na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva prijmeme viaceré rozhodnutia, ktoré toto ikonické podujatie spravia ešte lepším a výnimočnejším.

Z MARATÓNU BUDE KOŠICKÁ PAMÅTIHODNOSŤ

Zaradenie medzi Košické pamätihodnosti je logický krok. Maratón je neodmysliteľnou súčasťou Košíc podobne ako Dolná brána či Jakabov palác. Preto chceme prijať uznesenie, ktoré význam Medzinárodného maratónu mieru pre Košice potvrdí aj týmto spôsobom. K tomu má pomôcť aj zriadenie Maratónskeho domu v Košiciach. Ten bude fyzickou pripomienkou a atrakciou, ktorú budú môcť navštíviť fanúšikovia maratónu z celého sveta.

Ďalším uznesením chceme zaviazať mesto Košice k podpore Medzinárodného maratónu mieru do ďalšej storočnice. Najstarší európsky maratón si zaslúži, aby ho mesto neustále rozvíjalo a zlepšovalo. Cieľom je zabezepečiť jeho rozvoj na desaťročia dopredu.

100 ROKOV JEDINEČNÉHO PODUJATIA

Košický maratón mieru je symbolom odhodlania a vytrvalosti nielen každého bežca, ktorý sa postaví na jeho štart, ale aj nášho mesta a jeho obyvateľov. Ako jeden z mála na celom svete dokázal zachovať kontinuitu aj počas pandemických rokov 2020 a 2021. V tom čase sa mu podarilo získať aj jedno z najprestížnejších ocenení v podobe Plakety svetového atletického dedičstva.

Vždy budem tvrdiť jedno –  z košického maratónu robia nezabudnuteľný zážitok ľudia. Vytvárajú úžasnú atmosféru, ktorá sa spolu s túžbou po celosvetovom mieri šíri ďalej do sveta a tiahne naprieč generáciami.

Je tiež príbehom odhodlania, pracovitosti a neúnavnosti všetkých dobrovoľníkov a organizátorov, ktorí sa pričinili o to, že táto tradícia nevyhasla a že náš oheň horí aj po 100 rokoch.

Verím, že druhá stovka bude rovnako pamätná.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie