Leto v Košiciach sa začína! Bude plné zábavy, kultúry, športu, no hlavne práce na dôležitých projektoch

Košické kultúrne a športové leto 2024 je tu! Mestský park a Plávajúca fontána sa od júla do augusta stanú epicentrom jedinečných kultúrnych večerov. Čakajú nás prázdniny plné zábavy, kultúry, vodných svetelných šou, skvelej hudby a športových podujatí. Medzičasom na magistráte ďalej naplno pracujeme na kľúčových rozvojových projektoch. Okamžite po skončení školského roka sa začalo s ďalšími rozsiahlymi investíciami do košických škôl v hodnote milión Eur. Svižným tempom napreduje aj náš najambicióznejší projekt, prestavba starej plavárne na Národné olympijské centrum plaveckých športov. Sme už úspešne za polovicou a na ceste stihnúť pôvodný termín dokončenia, ktorým je marec 2025.

POĎME SI UŽIŤ KOŠICKÉ LETO

Čakajú nás obľúbené Pikniky v parku, koncerty, športové podujatia a mnoho ďalšieho. Ja sa zo všetkého najviac teším na vizuálno-hudobné show na zrekonštruovanej Plávajúcej fontáne. Piatky od záveru júla budú patriť športovým podujatiam na ihrisku Playko, soboty hudobnému kinu na Plávajúcej fontáne a nedele koncertom a predstaveniam v hudobnom altánku. Teším sa na stretnutia s vami! Nabitý program pre vás máme nachystaný až do 25. augusta. Nájdete ho na stránke:: https://static.kosice.sk/…/plagaty/KKL2024_program.pdf

PRÁZDNINY SÚ PRÍLEŽITOSŤOU NA ĎALŠIE SKVALITNENIE KOŠICKÝCH ŠKÔL

Na rekonštrukcie pred novým školským rokom smeruje ďalší milión Eur. Pokračujú tak historicky najväčšie investície do košického školstva, ktoré je pre mňa od začiatku jasnou prioritou. Oproti vlaňajšku sa nám podarilo celkový obnos “prázdninových investícií” zdvojnásobiť.

Zlepšovania kvality základných a materských škôl pocítia už v septembri po návrate do škôl žiaci nielen vo vynovených triedach, na chodbách alebo sociálnych zariadeniach. Školáci aj škôlkari sa môžu tešiť aj na nové skrinky, koberce, nábytok a ďalšie moderné vyučovacie pomôcky, hračky alebo výpočtovú techniku. Pre zníženie energetickej náročnosti budov sú plánované výmeny svietidiel a ventilov ústredného kúrenia, opravy striech, rekonštrukcie rozvodov teplej a studenej vody. Tieto investície pomôžu školám výrazne znížiť náklady na energie.

Počas prázdninových dní budú prebiehať aj letné maľby školských kuchýň, obnovia sa herné prvky, dosky na pieskoviskách a lavičkách školských dvorov materských škôl. Naďalej sa bude pokračovať vo výmene okien. Zároveň dôjde k zlepšeniu gastro zariadení v kuchyniach.

Košické školy sa už dlhodobo umiestňujú na popredných priečkach hodnotenia kvality. My chceme, aby to nielen pokračovalo, ale aby ich kvalita ďalej stúpala. To dosiahneme neustálou systematickou prácou, ku ktorej práve takéto investície neodmysliteľne patria.

VÝSTAVBA NOCKE JE UŽ ZA POLOVICOU

Na záver krátky update k výstavbe najmodernejšieho plaveckého komplexu na Slovensku: Máme za sebou úspešný prvý polčas výstavby a smerujeme k pôvodnému termínu dokončenia v marci 2025. Čoskoro sa Košice budú hrdiť špičkovým plaveckým centrom, ktoré bude slúžiť vrcholovým športovcom, no najmä košickej verejnosti.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie