Od začiatku sa sústredíme na projekty pre Košice. Takto vyzerajú výsledky

V uplynulom týždni sa nám podarilo dokončiť revitalizáciu vstupu na verejný cintorín. Z roky zanedbávaného miesta máme krásny, dôstojný a funkčný priestor, ktorý bude slúžiť celému mestu. Aj tento projekt je malou súčasťou nášho plánu pre Košice, s ktorým som kandidoval za primátora a na ktorom spoločne s mojim tímom makáme každý jeden deň. Rozvojovými projektami prostredníctvom aktívneho a systematického čerpania externých zdrojov rozvíjať naše mesto v prospech Košičaniek a Košičanov. Za uplynulých päť rokov sa nám podarilo z externých zdrojov získať vyše 129 miliónov eur a takmer dvojnásobok je ešte na ceste. Vďaka práci množstva šikovných ľudí máme výsledky, za ktoré sa môžeme s hrdosťou postaviť.

NOVÝ VSTUP NA VEREJNÝ CINTORÍN JE REALITOU

Máme najväčší cintorín na Slovensku, ktorý je pre celé mesto dôležitým pietnym miestom. Žiaľ, po desaťročiach zanedbávania tak rozhodne nevyzeral. My sme sa rozhodli to zmeniť. Uplynulý týždeň sa nám tento nie jednoduchý projekt podarilo dotiahnuť do úspešného konca.

Obnovili a zmodernizovali sme celý priestor od vstupu na cintorín až po centrálny kríž vrátane osvetlenia hlavného schodiska a rekonštrukcie parkoviska. Nový šat dostal aj priestor trhoviska. Vstup na Verejný cintorín bude vďaka rekonštrukcii zelenší ako v minulosti. Pred rekonštrukciou bola zeleň pred vstupom na cintorín na ploche cca 480 m2, po rekonštrukcii tvorí zeleň spolu s plochou trávnika na parkovisku takmer 1300 m2. Za čo som obzvlášť vďačný je, že sa podarilo krásne obnoviť a zreštaurovať aj centrálny kríž, pretože ten je miestom, pri ktorom sa zastaví každý návštevník.

PROJEKTY PRINÁŠAJÚ ROZVOJ

Do mesta sme za posledné roky priniesli dokopy vyše 129 miliónov eur z rôznych externých zdrojov na projekty v celkovej výške cca 168,4 milióna eur a na „ceste“ sú aj s pokračovaním MET2 (rekonštrukcia električkovej trate na sídlisku Nad jazerom) zdroje za ďalších viac ako 250 miliónov eur.

Vďaka tomu sme mohli zrealizovať historicky najväčšie rekonštrukcie na košických materských a základných školách, rozsiahle revitalizácie vnútroblokov, priniesť externé zdroje pre Psychosociálne centrum, modernizovať zastávky MHD, podporiť kultúrne inštitúcie, realizovať najväčší reštart športovej infraštruktúry, trúfam si povedať v histórii Slovenska – s dokončenou Starou Jazdiarňou, KFA, NTC a čoskoro aj rozsiahlou rekonštrukciou Steel Arény a novým Národným olympijským centrom plaveckých športov. Je toho oveľa oveľa viac, celý zoznam nájdete tu: www.jaropolacek.sk/sumar-investicii-a-projektov-2019-2024/

To najdôležitejšie však je, že všetky dokončené, prebiehajúce aj naplánované projekty sú súčasťou jasného plánu: spraviť z Košíc mesto, z ktorého sa neodchádza, ale naopak, ktoré láka svojou kvalitou, infraštruktúrou a dobrými podmienkami pre život. Som rád, že za týmto cieľom sa skrývajú výsledky, za ktoré sa môžeme postaviť.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie