Pokračujeme v historicky najväčších investíciách do košických škôl

Nový školský rok sa začal pre tisíce košických detí vo vynovených triedach, s modernými vyučovacími pomôckami, s novou technikou a na moderných kvalitných športoviskách. Počas letných mesiacov sme prišli s ďalšou miliónovou injekciou do rozvoja košických základných a materských škôl. Pokračujeme v nastolenom trende, keď sme za posledných 5 rokov investovali do košického školstva suverénne najviac v histórii. Výsledky je vidieť na každej základnej a materskej škole v meste a je ich vidieť aj na ich popredných umiestneniach v hodnoteniach kvality. V tomto trende nemienime poľaviť. Školstvo je naša jednoznačná priorita a postupne budú prichádzať ďalšie výsledky, ktoré košické školy posunú na ešte vyššiu úroveň. 

ĎALŠIE VÝSLEDKY PRE KOŠICKÉ ŠKOLY

Náš cieľ je jasný: vytvárať na košických školách kvalitné prostredie, v ktorom budú môcť deti rásť, učiť sa a rozvíjať svoj potenciál. Školáci aj škôlkári na viacerých školách tak tento týždeň nastúpili do desiatok vynovených tried. Postupne pribúdajú nové skrinky, koberce, nábytok a deti sa môžu tešiť aj na moderné vyučovacie pomôcky, hračky alebo novú výpočtovú techniku.

Väčšina stavebných prác za milión eur je už hotová. Sám som sa bol pozrieť na dokončovacie práce na ZŠ Tomášikova, kde boli naplánované najrozsiahlejšie investície. Mal som aj tú česť ochutnať skvelý školský obed od našich skvelých kuchárok. Vynovené gastro zariadenia pribudli do viacerých školských kuchýň. Plánované sú ešte obnovy chodieb a sociálnych zariadení. Čakajú nás opravy fasád, striech, oplotenia, vonkajších terás a výmena okien. Chodníky v tucte materských škôl dostali nový asfalt a investovali sme aj do zníženia energetickej náročnosti budov. V 17 škôlkach sa vymenili radiátorové ventily ústredného kúrenia. Okrem toho došlo aj k výmenám svietidiel a viacerým rekonštrukciám rozvodov teplej a studenej vody.

 

ZAMERALI SME SA NA ZDRAVIE KOŠICKÝCH DETÍ

Odborníci hovoria, že mládež sa málo hýbe. Preto už dlhodobo venujeme osobitnú pozornosť rozvoju športovej infraštruktúry pri našich školách. Len za tento rok sa podarilo vybudovať športovú halu na Želiarskej ulici, školské športové areály na Starozagorskej, Janigovej a v Parku Mládeže či nové futbalové ihrisko na Požiarnickej ulici. Na nedávnom zastupiteľstve sme navyše schválili dôležité finančné prostriedky pre košické mládežnícke kluby v hodnote 360 000 eur.

Všestranný rozvoj košických detí je investícia, ktorá sa nám v budúcnosti vráti tisícnásobne. Preto makáme ďalej. Hľadáme zdroje, vymýšľame ďalšie rozvojové aktivity. Máme za sebou dôležité výsledky a ja sa už teraz teším, ako na ne nadviažeme ďalšími.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie