Pripravujeme projekty pre Košice za viac ako 250 miliónov eur

Za uplynulé roky sme do Košíc priniesli vyše 129 miliónov Eur z externých zdrojov, ktoré sa použili na stovky rozvojových projektov po celom meste. Poslúžili na rekonštrukciu Starej jazdiarne, historicky najväčšie investície do škôl a škôlok, sociálnych služieb a množstvo ďalšieho. Už teraz máme pripravené projekty, ktorými toto číslo ešte zdvojnásobíme. Výstavba NOCKE, modernizácia električkových tratí, príprava mesta na zmenu klímy, to je len niekoľko príkladov. O výsledkoch, na ktoré sa vďaka aktivite šikovných ľudí z magistrátu podarilo získať financie ale najmä o tom, čo všetko pre rozvoj nášho krásneho mesta chystáme ďalej, sa dočítate na stránke: www.jaropolacek.sk/sumar-investicii-a-projektov-2019-2024/

PROJEKTY PRINÁŠAJÚ ROZVOJ

Vo svete podfinancovaných samospráv môžu napredovať len tie mestá, ktoré dokážu získať financie na svoj rozvoj z vonku. Či už ide o eurofondy, štátne dotácie, granty z rôznych fondov, Plán obnovy. Mesto musí byť aktívne, musí mať schopných ľudí a musí mať jasný plán do budúcnosti. Som rád, že sme z Košíc dokázali urobiť takéto mesto.

Vďaka tomu sme mohli zrealizovať historicky najväčšie rekonštrukcie na košických materských a základných školách, rozsiahle revitalizácie vnútroblokov, priniesť externé zdroje pre Psychosociálne centrum, modernizovať zastávky MHD, podporiť kultúrne inštitúcie, realizovať najväčší reštart športovej infraštruktúry, trúfam si povedať v histórii Slovenska – s dokončenou Starou jazdiarňou, KFA, NTC a čoskoro aj rozsiahlou rekonštrukciou Steel Arény a novým Národným olympijským centrom plaveckých športov.

250 MILIÓNOV NA ROZVOJ KOŠÍC

Na výstavbu jedného z našich najambicióznejších projektov, Národného olympijského centra plaveckých športov, nám Fond na podporu športu poskytol dotáciu 8,34 milióna eur. Obnovu vozového parku električiek budeme financovať nenávratným finančným príspevkom za vyše 30 miliónov eur. Na modernizáciu električkových tratí na Sídlisku nad Jazerom, na Alejovej a Južnej triede má pritiecť takmer 200 miliónov eur, na úpravu okolia Starej jazdiarne viac ako 2 200 000 eur. Stovky tisíc eur sme pripravili na to, aby sme Košice pripravili na zmenu klímy a spravili z nich zelenšie a zdravšie mesto.

To najdôležitejšie však je, že všetky dokončené, prebiehajúce aj naplánované projekty sú súčasťou jasného plánu: spraviť z Košíc mesto, z ktorého sa neodchádza, ale naopak, ktoré láka svojou kvalitou, infraštruktúrou a dobrými podmienkami pre život. Som rád, že za týmto cieľom sa skrývajú výsledky, za ktoré sa môžeme postaviť.

O projektoch, ktoré pripravujeme a ktoré poslúžia všetkým Košičankám a Košičanom, si môžete prečítať na

www.jaropolacek.sk/sumar-investicii-a-projektov-2019-2024/

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie