Prvé leto s novou Spievajúcou fontánou

Na toto sme čakali dlhé roky – košické leto na Hlavnej ulici s jej veľkým klenotom. Spievajúca fontána sa okamžite stala veľkým lákadlom a ja nemôžem byť šťastnejší, keď vidím, ako si ju obľúbili nielen Košičanky a Košičania ale aj turisti. Množstvo z nich do nášho mesta prichádza práve za možnosťou vidieť najmodernejšiu multifunkčnú fontánu na Slovensku na vlastné oči. Spievajúca fontána je ďalším výsledkom na našej ceste spraviť z Košíc moderné, atraktívne a funkčné mesto. Mesto, kam sa prichádza za najlepším.

SÚČASŤ JEDINEČNEJ HISTÓRIE NÁŠHO MESTA

Spievajúca fontána robí Košice výnimočnými. Vedel to už Rudolf Schuster, ktorý ju pred takmer 40 rokmi slávnostne otvoril. Okamžite sa stala mimoriadne populárnou atrakciou a najmä príjemným miestom pre oddych priamo v centre mesta. Bola vôbec prvou spievajúcou fontánou v bývalom Československu a inšpiráciou pre výstavbu ďalších „spievajúcich“ fontán v Prešove a neskôr aj v Prahe.

To, že desaťročia zanedbávania spôsobili jej spustnutie, pre mňa vždy bolo tŕňom v oku. Bolo mi jasné, čo znamená pre obyvateľov Košíc. Preto sme sa s mojim tímom pustili do hľadania možností ako ju vzkriesiť. To sa nám úspešne podarilo spolu s našim partnerom, Nadáciou U.S. Steel Košice, ktorá nám v rekonštrukcii pomohla sumou milión eur. Dnes je krajšia než kedykoľvek predtým. Ponúka unikátnu vodnú video svetelnú šou a teší všetky generácie, ktoré sa pri nej zastavia.

Spievajúca fontána na Hlavnej

VÝSLEDKY, KTORÉ STOJA ZA TO

Spievajúca fontána je dôležitou súčasťou nášho plánu spraviť z Košíc mesto, odkiaľ sa neodchádza za lepším, ale prichádza za najlepším. Plánu posunúť Košice vpred. Preto sa v Košiciach nedávno zrealizovalo alebo práve realizuje toľko dôležitých projektov (Stará jazdiareň, NTC, KFA, Steel Aréna, NOCKE, Centrum sociálnych služieb v Krásnej, Teplovod z Ďurkova, rozsiahle rekonštrukcie škôl a škôlok, budovanie multifunkčných ihrísk pre mládež, revitalizácie vnútroblokov…).

Dnes už nikto nepochybuje o tom, že sa momentálne v Košiciach robí najviac za posledných 30 rokov. Trúfam si povedať, že v žiadnom meste na Slovensku nie je v posledných rokoch toľko dôležitých výsledkov, ktoré zlepšia každodenný život miestnym ľuďom.

Spievajúca fontána je pre mňa symbolom, že sa to dá. Nie všetko ide bez problémov, nie všetko sa hneď podarí, nie na všetkom sa vždy zhodneme. Najdôležitejšie však je, že Košice majú výsledky, ktoré nám nikto nevezme.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie