Výsledky, za ktoré sa môžeme postaviť: Košická mládež

Košická mládež je pre mňa a celý môj tím jasnou prioritou od prvého dňa, odkedy som zasadol na primátorskú stoličku. Preto sa nám podarilo dosiahnuť rekordné investície na košických základných a materských školách. Preto sa na každej z nich niečo urobilo. Preto v projektoch rozvoja školstva a športovej infraštruktúry pre košickú mládež pokračujeme naplno ďalej. Výsledky prichádzajú čoraz častejšie, a to nám len pridáva na motivácii. Najnovšie finišuje výstavba novučičkého športoviska na ZŠ Starozagorská. Výsledok skutočne stojí za to a ja sa teším na ďalšie, ktoré budú čoskoro prichádzať.

NOVÉ ŠPORTOVISKO NA ZŠ STAROZAGORSKÁ JE TAKMER HOTOVÉ

Košickej mládeži čoskoro odovzdáme ďalšie nové moderné športovisko. Na Sídlisku KVP v areáli na ZŠ Starozagorská pribudlo ihrisko pre malý futbal s umelou trávou, zmodernizovali sme aj atletický ovál. Postarali sme sa o to, aby zanedbaný priestor dostal nový šat a mohol opäť slúžiť svojmu pôvodnému účelu – na šport. Miesto v ňom nájdu nielen deti z miestnej základnej školy, športové kluby, ale aj ľudia z okolia a z celých Košíc.

 

Neunikli mi úspechy v malom futbale košických tímov a ich veľká kvalita, preto verím, že aj vďaka lepšej infraštruktúre bude tento trend pokračovať. To isté platí o našich atlétoch. Atletický ovál bude mať okrem bežeckých dráh aj doskočisko s pieskom pre skok do diaľky, ihrisko na tenis a basketbal. Nechýba nová tribúna a samozrejme aj nové osvetlenie a oplotenie, aby mohla košická verejnosť potenciál tohto nového športoviska využiť naplno.

Ďakujem nášmu partnerovi – Fondu na podporu športu – ktorý na jeho výstavbu prispel dvomi tretinami financií. Práve aktívne získavanie externých zdrojov a nadväzovanie kľúčových partnerstiev je základom týchto dôležitých výsledkov.

 

INVESTUJEME DO KVALITY KOŠICKÝCH ŠKÔL

To, že už 2 roky dozadu boli historicky najvyššie, nás neuspokojí. Chceme posúvať latku čoraz ďalej. Na každej základnej škole v Košiciach sa za posledné roky niečo urobilo. Niektoré sa už dočkali komplexnej rekonštrukcie, niektoré zatiaľ len čiastkových, no my ďalej hľadáme zdroje na zvyšovanie ich kvality. Výsledky sa dostavujú: či už materiálne v podobe rekonštrukcií, ale aj prostredníctvom rebríčkov kvality slovenských škôl, v ktorých si tie košické držia popredné priečky.

Investície do mládeže sú pre mňa tie najzmysluplnejšie, pretože sa mestu v budúcnosti 1000-násobne vrátia. Preto som rád, že v tejto oblasti máme výsledky, za ktoré sa môžeme s hrdosťou postaviť

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie